Trainingen “Help! Mijn kind is hoogbegaafd”

over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

Vraag jij je ook af hoe je het beste met de intensiteit en de heftige emoties van je kind om kunt gaan?

Merk jij ook dat straffen en belonen niet werkt?

Vraag jij je af hoe je je kind kunt helpen om uitdaging aan te gaan en drempels te overwinnen?

Als ouder van een hoogbegaafd kind zal je hebben gemerkt dat de gangbare aanpak soms niet werkt. Met straffen en belonen bereik je vaak helemaal niets. Je doet je best om veel complimenten te geven maar het zelfvertrouwen van je kind lijkt alleen maar af te nemen. En hoe je met die woedeaanvallen om moet gaan is je ook een raadsel.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak erg gevoelig voor de manier waarop ze worden aangesproken. Dat vergt een heel bewuste, vaak andere dan de gangbare manier van opvoeden.
En als je kind zich ontmoedigd voelt en zijn onvrede afreageert, heb je ook een goedgevulde toolbox nodig om het in goede banen te leiden.

In mijn trainingen geef ik specifieke richtlijnen voor een aanpak die afwijkt van de gangbare aanpak in onze maatschappij, maar die beter past bij de aard van begaafde kinderen.
Ik demonstreer bruikbare tools en begeleid oefeningen zodat cursisten het effect van hun gedrag kunnen ervaren en kunnen oefenen met nieuw gedrag. 

Of zoals een oud-cursist het verwoordde: `Ik had al zoveel gepraat en nagedacht maar dat hielp me op een gegeven moment niet verder. Tijdens de training ervoer ik wat mijn kind ervaart. Het was een enorme eyeopener en heeft nieuwe wegen geopend`.

Er zijn verschillende trainingen. Klik op de link om meer te lezen over:

“Nooit meer machtsstrijd”
Tijdens de training leer je grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie.

“Omgaan met heftige emoties en driftbuien” 
In deze training leer je hoe je je kind helpt grip te krijgen op heftige emoties en hoe je in plaats van met sancties, vanuit verbinding grenzen stelt aan ontoelaatbaar gedrag en richting geeft.

Zou je ook graag willen opvoeden zonder machtsstrijd, straf, eindeloze discussies of wil je weten hoe je je kind kunt helpen in zijn kracht te komen?
Klik op de link om aan te melden: Ik meld me aan.

Als deze data niet uitkomen informeer dan naar de data van de volgende training of organiseer zelf een training op locatie.

Wat anderen van een training vonden:

“Wij hebben erg veel gehad aan de cursus en hebben nu concrete handvatten om op een goede manier met de explosieve buien van onze HB kinderen om te gaan. Hierdoor ervaren we veel minder vaak stress en daardoor komt iedereen beter tot zijn recht. Wat ons betreft dus een dikke 10 voor Marieke.” Pauline Coret

“Afgelopen zondag hadden we de 1e van 3 trainingen: Help mijn kind is hoogbegaafd. Ruud en ik, en naar wat ik zo hoorde om me heen ook de andere 14 ouders, hebben enorm veel opgestoken van deze dag. Ook al werk ik al 10 jaar met hoogbegaafde kinderen, ze opvoeden is toch weer een heel ander verhaal… De theorie was duidelijk, leerzaam en hier en daar confronterend. Er was een prettige afwisseling met oefenmomenten. Ook al zag je dan soms andere ouders aan het werk, de situaties waren zo vergelijkbaar dat je overal wel wat uit kon halen.
Dat was ook echt een verademing: ouders die onderling snappen waar het over gaat. Onze eigen peergroup. 
Marieke is een kundige trainer. Ze schept een duidelijk en zeer veilig klimaat, waardoor iedereen heel open durfde te zijn. Ondanks dat elke situatie, elk kind en elke ouder verschillend is en iets anders nodig heeft, werden er concrete handvatten gevonden om thuis weer uit te voeren.
Ik kijk uit naar dag 2!”
Martine Brussee uit Apeldoorn

“De kracht van de cursus van Marieke zit hem voor mij in het invoelen in je hoogbegaafde kind middels een scala aan oefeningen. Door deze oefeningen wordt je je er veel bewuster van hoe verbale en non-verbale communicatie binnen komt bij je kind en hoe het zich hierdoor voelt en hoe hij/zij reageert. Met praktische tips en handvatten kan je weer grip krijgen op en sturing geven aan je eigen kind op een fijne respectvolle manier in plaats van verzeild te raken in een machtsstrijd.” Bob Nederpelt

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst. Als je deze niet krijgt is er iets mis gegaan.
Als je zeker wilt zijn van je plek, neem dan s.v.p. even contact op.
Ik ben te bereiken op tel. 06-25052570 of via vanderzee@buromare.nl
Hartelijke groeten,
Marieke van der Zee
marieke van der zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *