Effectief begeleiden van je tiener op de middelbare school.

Heb je veel conflicten met je tiener over huiswerk?
Of besteed je vele uren aan het helpen met huiswerk?

De stap naar de middelbare school is vaak groot. Voor sommigen is het een verademing dat ze in een grotere vijver kunnen gaan vissen, anderen ervaren stress als ze opeens niet meer de beste van de klas zijn, of als ze merken dat ze leerstrategieën en vaardigheden missen die ze in de middelbare school wel nodig hebben. 

Er zijn vele redenen waarom juist hoogbegaafde kinderen niet meteen grip hebben op hun schoolwerk als ze op de middelbare school komen. Dat is normaal en vaak zullen ze hun weg wel vinden. Toch kunnen ouders en/of kinderen hier flink van in de stress raken en in negatieve interactiepatronen terechtkomen.

Wil je deze stress en negativiteit voorkomen?

In deze training krijg je zicht op de moeilijkheden die hoogbegaafde kinderen kunnen ervaren op de middelbare school. Je leert hoe je je kind kunt helpen om grip te krijgen en drempels te overwinnen en hoe je proactief voorbereidingen treft om eventuele problemen voor te zijn.

De training is geschikt voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in groep 8 en de onderbouw van het voorgezet onderwijs.

Datum: vrijdag 19 oktober 2018

Tijd: van 10.00 tot 13.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Locatie: Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Geestbrugkade 32, 2281 CX Rijswijk ZH

Investering: €95 (2e ouder uit een gezin gratis)

Trainer:  Drs. Marieke van der Zee

Wil jij je tiener goed begeleiden of wil je goed voorbereid de stap naar de middelbare school maken? Schrijf je dan snel in. Klik op deze link: Ik meld me aan.