Nooit meer machtsstrijd

Merk jij ook dat straffen en belonen niet aanslaat en zoek je een andere aanpak?

Grenzen stellen en sturing geven is een wezenlijke taak van ouders. Maar hoe doe je dat als straffen en belonen niet werkt?

Tijdens de training leer je grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak erg gevoelig voor de toon waarop ze worden aangesproken. Ze hebben een ouder nodig die ondersteunend leiding geeft; dat wil zeggen iemand die gericht is op samenwerken, ‘leren’, oefenen, oplossingen vinden en doen wat nodig is, in plaats van op conformeren door middel van straffen en belonen.
We gaan onder andere in op het verschil tussen “afdwingen met consequenties” en “bij je punt blijven en doen wat nodig is”.

De training is gebaseerd op de uitgangspunten van ‘Positive Discipline’ van Jane Nelsen en “No Drama Discipline” & The Whole Brain Child van Daniel Siegel en Tyna Bryson.

Cursisten ontvangen gratis het ebook “Nooit meer machtsstrijd”. Tijdens de trainingsdag gaan we aan de slag met de stof uit dit ebook.

Praktische informatie:

Datum: vrijdag 2 november 2018 van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) (VOL)

Locatie: Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie. Geestbrugkade 32, 2281 CX Rijswijk ZH

Trainer: Drs. Marieke van der Zee

Investering: €195 (inclusief btw, lunch en ebook) Tweede ouder uit een gezin is gratis

Wil jij ook graag ferm en vriendelijk opvoeden zonder machtsstrijd, straf, eindeloze discussies? Klik op de link om aan te melden: Ik meld me aan.